Hackers stelen gegevens 380.000 passagiers British Airways

10-09-2018

Lora Mourcous

Hackers hebben de gegevens van 380.000 passagiers van de Britse luchtvaartmaatschappij British Airways gestolen. Passagiers die tussen 21 augustus en 5 september via de website of app van British Airways een vlucht hebben geboekt, zijn mogelijk slachtoffer geworden. Dat heeft British Airways bekendgemaakt in een bericht op de website. Volgens British Airways zijn daarbij persoonlijke of financiële persoonsgegevens buitgemaakt.. British Airways meldt dat de kwetsbaarheid inmiddels is opgelost en heeft het incident gemeld bij de politie en de privacy toezichthouder.

Meldplicht datalekken onder de AVG
De meldplicht datalekken geldt in Nederland al sinds 2016. Onder de nieuwe Europese privacywet die sinds 25 mei 2018 geldt, de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG), blijft de meldplicht datalekken bestaan.

De AVG stelt wel strengere eisen aan de registratie van de datalekken in een organisatie. Organisaties moeten alle datalekken documenteren. Met deze documentatie moet de AP kunnen controleren of zij aan de meldplicht datalekken hebben voldaan.

Meer artikelen van SOLV Advocaten

Van onze partners

Incompanymogelijkheden

Privacyweb biedt ook de mogelijkheid om de verschillende onderwerpen als incompanyworkshop/cursus te organiseren, in samenwerking met de deskundige docenten van de Berghauser Pont Academy.
Hierbij staat de kennisbehoefte van uw medewerkers centraal. U krijgt een uniek programma toegespitst op uw wensen.
Lees meer

Wilt u snel antwoord op uw vraag?
Judith Nuijens (uitgever) informeert u graag over de mogelijkheden. Zij is te bereiken via tel. 020 - 8200 908 en e-mail judith@berghauserpont.nl.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over privacy, cybersecurity en data. Abonneer op onze gratis nieuwsbrief.

Abonneer