Menu

Filter op
content
PONT Data&Privacy

0

Grensarbeiders krijgen voortaan ook DigiD

Mensen die wonen in het buitenland zonder de Nederlandse nationaliteit , kunnen voortaan ook een DigiD aanvragen. Mits zij een relatie hebben met de Nederlandse overheid, een BSN hebben en inwoner zijn van de Europese Economische Ruimte (EER). Vooral grensarbeiders hebben profijt daarvan.

Digitale Overheid 29 september 2020

Naar de balie

Tot voor kort moest iemand beschikken over een Nederlands paspoort om vanuit het buitenland een DigiD aan te vragen. Voortaan kan dat ook wanneer diegene beschikt over een paspoort dat is uitgegeven in een EER-land (de EU-landen, aangevuld met Noorwegen, IJsland en Liechtenstein). Bij doorlopen van het aanvraagproces op de DigiD-website, moet de aanvrager nog wel langs één van de DigiD balies om de activeringscode op te halen.

Hoge Raad

De Hoge Raad heeft op 24 december 2019 besloten dat een DigiD verstrekt moet kunnen worden aan burgers die wonen binnen de EER, een relatie hebben met de Nederlandse overheid en een BSN hebben. Naar aanleiding van die uitspraak heeft Logius het DigiD aanvraagproces vanuit het buitenland aangepast.

Zie ook: DigiD aanvragen binnenkort ook mogelijk voor grensarbeiders

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.