Gemeente Haarlemmermeer slachtoffer phishing e-mail

10-09-2019

Het afgelopen weekend heeft een aantal medewerkers van de gemeente Haarlemmermeer zogeheten ‘gijzelmails’ ontvangen. Daarnaast is eind vorige week ontdekt dat het e-mailaccount van een medewerker met behulp van een phishing mail is gehackt. E-mails die naar dit account zijn verzonden, zijn doorgestuurd naar een extern e-mailadres.

Onderzoek

Op dit moment doet een team van ICT-experts intern forensisch onderzoek naar verdere verspreiding van het incident en naar de gijzelmails. Ook is melding gedaan bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Daarnaast vindt nader onderzoek plaats naar de extern betrokkenen, zodat zij zo nodig op de hoogte gesteld kunnen worden. Na afronding van dit onderzoek zal nadere informatie naar andere partijen plaatsvinden.


Dit nieuwsbericht is ook te vinden in het dossier Datalek

bron: Gemeente Haarlemmermeer

Van onze partners

Examentraining CIPP / E Certified Information Privacy Professional Europe

→ Lees meer

Incompanymogelijkheden

Privacyweb biedt ook de mogelijkheid om de verschillende onderwerpen als incompanyworkshop/cursus te organiseren, in samenwerking met de deskundige docenten van de Berghauser Pont Academy.
Hierbij staat de kennisbehoefte van uw medewerkers centraal. U krijgt een uniek programma toegespitst op uw wensen.
Lees meer

Wilt u snel antwoord op uw vraag?
Hanna Rab (junior uitgever) informeert u graag over de mogelijkheden. Zij is te bereiken via tel. 020 - 8200 908 en e-mail hanna@berghauserpont.nl.

Examentraining CIPM / Certified Information Privacy Manager

→ Lees meer

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over privacy, cybersecurity en data. Abonneer op onze gratis nieuwsbrief.

Abonneer