Denk mee over EU-strategie data en kunstmatige intelligentie

08-05-2020

Heeft u een mening over de voorgestelde Datastrategie en het Witboek kunstmatige intelligentie? Wat mag er vanuit het perspectief van lokale overheden niet ontbreken op dit gebied? Laat het weten aan de Europese Commissie door een publieke consultatie in te vullen.

Digitalisering wordt beschouwd als een van de belangrijkste prioriteiten van de EU. Niet onbegrijpelijk, aangezien digitalisering kansen biedt voor onder andere economische ontwikkeling, innovatie en verduurzaming.

Europese datastrategie en Witboek Kunstmatige intelligentie

Met de nieuwe Europese datastrategie heeft de EU de ambitie om leider te worden in slim datagebruik. Het doel is een interne markt te creëren voor data, zodat gegevens binnen de hele EU en door alle sectoren heen vrij stromen. Zowel overheden en bedrijven als particulieren moeten kunnen beschikken over niet-persoonsgebonden gegevens om betere beslissingen te nemen. Ook wil de EU in samenwerking met bedrijven en overheidsinstellingen de ontwikkeling van kunstmatige intelligentie (AI) versnellen.

Publieke consultaties

De EC wil graag uw visie horen. Online staan twee publieke consultaties open:

  • Datastrategie (kan ingevuld worden tot en met 31 mei 2020);
  • Witboek Kunstmatige intelligentie (kan ingevuld worden tot en met 14 juni 2020).

De resultaten van de publieke consultaties worden meegenomen in nadere vormgeving van de publicaties, zoals de ontwikkeling van wet- en regelgeving.


Dit nieuwsbericht is ook te vinden in de dossiers Digitale transformatie en Big Data

bron: VNG

Van onze partners

Incompanymogelijkheden

Privacyweb biedt ook de mogelijkheid om de verschillende onderwerpen als incompanyworkshop/cursus te organiseren, in samenwerking met de deskundige docenten van de Berghauser Pont Academy.
Hierbij staat de kennisbehoefte van uw medewerkers centraal. U krijgt een uniek programma toegespitst op uw wensen.
Lees meer

Wilt u snel antwoord op uw vraag?
Judith Nuijens (uitgever) informeert u graag over de mogelijkheden. Zij is te bereiken via tel. 020 - 8200 908 en e-mail judith@berghauserpont.nl.

Privacy in perspectief

→ Lees meer

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over privacy, cybersecurity en data. Abonneer op onze gratis nieuwsbrief.

Abonneer