Menu

Filter op
content
PONT Data&Privacy

0

Definitieve overgangstermijn naar Diginetwerk vastgesteld

Nog niet alle gemeenten zijn overgestapt op Diginetwerk. Omdat de Rijksdienst voor Identiteitsgegevens (RvIG) het belangrijk vindt dat alle gemeenten op Diginetwerk overstappen, is de overstaptermijn verlengd naar 1 februari 2021.

RvIG 7 oktober 2020

Dit geeft de gemeenten meer dan voldoende tijd om alsnog de overstap te maken. Mede door de bijzondere omstandigheden waarin wij verkeren is de termijn verlengd en definitief gemaakt. Door over te stappen naar Diginetwerk kan RvIG een provideronafhankelijke dienstverlening garanderen en zo weer een uniforme manier van ontsluiting bieden naar de diensten die RvIG biedt.

Wat moet u doen?

Vraag Diginetwerk aan als u hier nog niet over beschikt. Begin tijdig met de aanvraag. Na 1 februari 2021 wordt de Terugmeldvoorziening (TMV) 2.0 alleen nog via Diginetwerk ontsloten. Informatie over het verkrijgen van een Diginetwerk verbinding staat op de website van de Rijksdienst voor Identiteitsgegevens. Op termijn worden alle diensten exclusief via Diginetwerk aangeboden.

Waarom Diginetwerk?

Diginetwerk maakt een koppeling mogelijk tussen de besloten netwerken van de overheid. Via deze gekoppelde netwerken kunnen overheidsorganisaties onderling gegevens uitwisselen. Een voorbeeld hiervan is het opvragen van gegevens uit de GBA-Verstrekkingsvoorziening (GBA-V). Ook maakt Diginetwerk onderdeel uit van de Generieke Digitale Infrastructuur (GDI) van de overheid. Door aansluiting op Diginetwerk wordt een stap gemaakt om te voldoen aan de overheidsstandaarden in lijn met Digitaal 2017 en de toekomstige Wet GDI.

Wij vragen uw medewerking om dit voor 1 februari 2021 mogelijk te maken. U kunt na deze datum geen gebruik meer maken van TMV 2.0 als u niet bent gemigreerd.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Frontoffice van RvIG via e-mail: info@rvig.nl.

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.