Menu

Filter op
content
PONT Data&Privacy

0

Cyberexperts bieden gratis hulp aan zorginstellingen

Cyberexperts in Nederland hebben zich verenigd in de coalitie ‘Wij Helpen Ziekenhuizen’. Het doel is om Nederlandse zorginstellingen en ziekenhuizen kosteloos te beschermen tegen digitale aanvallen ten tijde van de coronacrisis. Via de website 'wijhelpenziekenhuizen.nl' biedt de coalitie gratis hulp aan alle zorginstellingen in Nederland die met spoed gebruik willen maken van de kennis van cyberexperts.

Digitale Overheid 30 maart 2020

Rapport Europol

Dat het digitaal veilig houden van zorginstellingen nodig is blijkt uit een rapport dat Europol onlangs publiceerde. In het rapport waarschuwt Europol voor een toename van cybercriminaliteit. Ze concluderen dat de coronacrisis niet alleen een bedreiging is voor de volksgezondheid, maar ook een serieus risico voor de digitale veiligheid.

Stijging cyberaanvallen

Cybercriminelen maken onder andere misbruik van het feit dat burgers thuiswerken en steeds meer vertrouwen op digitale oplossingen. Daarnaast misbruiken ze de vraag die mensen hebben naar informatie. Europol ziet een flinke stijging van het aantal cyberaanvallen en verwacht dat dit aantal nog verder zal stijgen. Ze waarschuwt specifiek ziekenhuizen voor mogelijke aanvallen op de kritieke gezondheidsinfrastructuur.

Lees hier het rapport van Europol: Pandemic Profiteering

Dit nieuwsbericht is ook te vinden in de dossiers Coronavirus en Informatiebeveiliging

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.