Menu

Filter op
content
PONT Data&Privacy

0

Telegram introduceert Telegram Passport

Chatdienst Telegram heeft met de meest recente update de functie ‘Telegram Passport’ geïntroduceerd. Met deze nieuwe functie kunnen gebruikers hun identiteitsbewijzen, zoals paspoorten en rijbewijzen, versleuteld in de Telegram-cloud opslaan. Telegram Passport kan vervolgens worden gebruikt om bij apps, diensten en websites in te loggen om de benodigde informatie te verstrekken.

30 juli 2018

Waar het vaak al mogelijk is om je met een Facebook- of Google-account aan te melden, is het vanaf nu ook mogelijk om dit met Telegram Passport te doen. Het is wachten op implementatie van de functie door de verschillende derde partijen. Vooralsnog wordt de nieuwe registratie en verificatie-functie van Telegram ondersteund door ePayments.com, maar naar verwachting zullen andere partijen snel volgen.

“Uw identiteitsdocumenten en persoonlijke gegevens worden in de Telegram-cloud opgeslagen door middel van end-to-end versleuteling. De data is versleuteld met een wachtwoord dat alleen u kent, dus Telegram heeft geen toegang tot de data die u in uw Telegram paspoort opslaat. Wanneer u de data deelt, gaat deze direct naar de ontvanger”, aldus Telegram. De chatdienst, die bekend staat om zijn privacybeleid, geeft tevens aan dat alle Telegram Passport-data in de toekomst naar een gedecentraliseerde cloud zal worden verplaatst.

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.