Afwegingskader ICT opdrachten en goede voorbeelden softwareontwikkeling

16-12-2020

Staatssecretaris Knops biedt twee rapporten aan: 'Afwegingskader ICT opdrachten' en 'Goede voorbeelden op het gebied van softwareontwikkeling'.

Hierbij bied ik u aan het geactualiseerde Afwegingskader ICT opdrachten en een verzameling van goede voorbeelden op het gebied van softwareontwikkeling. In de brief(1) van 27 januari 2020 aan uw Kamer over opgedane leereffecten naar aanleiding van Operatie BRP, had ik deze resultaten aangekondigd.

Het Afwegingskader ICT opdrachten is destijds tot stand gekomen naar aanleiding van de Commissie Elias en heeft als doel het Rijk te ondersteunen op het gebied van aanbestedingen bij projecten met een ICT-component van ten minste 5 miljoen euro. Dit voorliggende geactualiseerde kader helpt opdrachtgevers en inkopers, die betrokken zijn bij een ICT aanbesteding, een keuze te maken voor het vormgeven van de dialoog met het bedrijfsleven en de wijze van aanbesteden. Tevens worden relevante ontwikkelingen benoemd binnen de ICT inkoop van de rijksoverheid. Verschillende instrumenten zijn op een rij gezet, die door opdrachtgevers in projecten kunnen worden benut.

De verzameling goede voorbeelden op het gebied van softwareontwikkeling draagt bij aan kennisdeling en -opbouw binnen het Rijk. Dit vermindert ook sommige vormen van leveranciersafhankelijkheid en het versterkt de positie van het Rijk op het gebied van softwareontwikkeling.


Bijlagen

Lees hier het rapport Afwegingskader ICT opdrachten

Lees hier het rapport Goede voorbeelden op het gebied van softwareontwikkeling


bron: Rijksoverheid

Van onze partners

Inkoop Software (diensten)

→ Lees meer

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over privacy, cybersecurity en data. Abonneer op onze gratis nieuwsbrief.

Abonneer