Gevonden USB-stick werknemer bekijken leidt tot hogere billijke vergoeding

17-02-2020

ECLI:NL:RBZWB:2018:7347

Wolters, Suzan

Een werkgever die privébestanden bekijkt van een werknemer, schendt diens privacy. Dit kan leiden tot een hogere billijke vergoeding, zo blijkt uit een uitspraak van Kantongerecht Tilburg uit 2018, die pas recent werd gepubliceerd.

De gevonden USB-stick

De werkgever in kwestie vond een USB-stick en besloot deze te bekijken. Op de stick trof de werkgever privébestanden van een werknemer aan, waaronder een echtscheidingsconvenant, informatie over bezoek aan een psycholoog, een overzicht van haar maatschappelijke betrokkenheid (nevenactiviteiten) en sollicitatiebrieven. Uiteindelijk ontslaat de werkgever de werknemer op staande voet, onder meer vanwege het verrichten van nevenactiviteiten onder werktijd en het onder werktijd schrijven van sollicitatiebrieven.

Het ontslag houdt geen stand

De werkneemster betoogt bij de rechter (onder meer) met succes dat uit de gegevens op de USB-stick niet blijkt dat zij de brieven onder werktijd heeft geschreven. Dit volgt immers niet uit het ‘gewijzigd op-tijdstip’, zoals haar werkgever meende. Uiteindelijk oordeelt de rechter dat de verwijten van de werkgever, zelfs als die (deels) waar zouden zijn, het ontslag op staande voet niet konden rechtvaardigen. Het ontslag op staande voet wordt vernietigd.

Het ontslag krijgt een kostbaar staartje

Omdat de arbeidsrelatie tussen partijen wél verstoord is geraakt (de werkneemster ziet een terugkeer inmiddels ook niet meer zitten), ontbindt de kantonrechter vervolgens de arbeidsovereenkomst. Volgens de kantonrechter is die ontbinding het gevolg van ernstig verwijtbaar handelen van de werkgever. Daarom krijgt de werkneemster een billijke vergoeding van € 25.000,-. Dit is ook het bedrag waarom de werkneemster had gevraagd. In de hoogte van de vergoeding laat de rechter meewegen dat de privacy van de werkneemster ernstig is geschonden doordat de werkgever de privébestanden op de USB-stick heeft geopend. Saillant detail is dat de werkgever ten tijde van de zitting in deze zaak, de USB-stick nog altijd niet had teruggegeven aan de werkneemster. Ook dat lijkt de rechter mee te wegen in de hoogte van de vergoeding.

Tips voor werkgevers

De uitspraak maakt nog maar eens duidelijk dat ook werknemers recht hebben op privacy en dat een werkgever uiterst zorgvuldig moet opereren bij het bekijken van bestanden van de werknemer. Onderzoek naar documenten, e-mails e.d. van werknemers is wel mogelijk, maar daarvoor gelden strikte eisen op grond van de AVG. Het credo daarbij luidt dat (duidelijk als privé te duiden) persoonlijke bestanden van werknemers moeten worden gemeden.


Zie meer: BANNING

Deze uitspraak is ook te vinden in het dossier Datalek

bron: BANNING

Van onze partners

Examentraining CIPM / Certified Information Privacy Manager

→ Lees meer

Examentraining CIPP / E Certified Information Privacy Professional Europe

→ Lees meer

Incompanymogelijkheden

Privacyweb biedt ook de mogelijkheid om de verschillende onderwerpen als incompanyworkshop/cursus te organiseren, in samenwerking met de deskundige docenten van de Berghauser Pont Academy.
Hierbij staat de kennisbehoefte van uw medewerkers centraal. U krijgt een uniek programma toegespitst op uw wensen.
Lees meer

Wilt u snel antwoord op uw vraag?
Hanna Rab (junior uitgever) informeert u graag over de mogelijkheden. Zij is te bereiken via tel. 020 - 8200 908 en e-mail hanna@berghauserpont.nl.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over privacy, cybersecurity en data. Abonneer op onze gratis nieuwsbrief.

Abonneer