AUTEURS

Wiegerinck, Samuelwebsite linkedin

Samuel Wiegerinck is advocaat bij BANNING Advocaten en gespecialiseerd in privacy, intellectueel eigendom en informatietechnologie.

Samuel heeft zijn bachelor Nederlands recht behaald aan de Radboud Universiteit Nijmegen, waarna hij omwille van zijn passie voor ICT zijn master Rechtsgeleerdheid eind 2015 aan de Vrije Universiteit Amsterdam heeft afgerond. Gedurende zijn master heeft het accent gelegen op ‘Internet, Intellectuele Eigendom en ICT’ en ‘Privaatrecht’. Zijn afstudeerscriptie schreef hij over de verwerking van persoonsgegevens in mobiele applicaties.

Naast zijn studie heeft Samuel zich o.a. ingezet als vrijwilliger bij de Stichting Rechtswinkel Venlo e.o., een functie waarin hij mensen uit Venlo e.o. heeft voorzien van juridisch advies. Na jarenlang te hebben gewerkt als hoofd technische dienst bij een Nederlands computerbedrijf heeft hij besloten zijn juridische en technische kennis te bundelen binnen de advocatuur.

Sinds maart 2016 is Samuel verbonden aan BANNING, waar hij is begonnen als juridisch medewerker en inmiddels sinds februari 2017 als advocaat werkzaam is op de sectie Intellectueel Eigendom (IE) en Informatietechnologie (IT).

→ Alle auteurs